Risicomanagement 

Krijg vat op de onzekerheden in je (project)organisatie

Hoe vaak gebeurt het niet dat er vervelende dingen gebeuren in uw werk? Vraag u zich wel eens af of u die had kunnen voorkomen? Dan is risicogestuurd werken iets voor u. 

Risicogestuurd werken

Risicogestuurd werken betekent efficiënt werken. Je kijkt vooruit (werkt dus niet impulsgestuurd) en richt je op de onzekerheden die er toe doen, een belangrijk aspect van risicomanagement. De intensiteit van het risicomanagement moet in verhouding staan tot de complexiteit van het project. Dit bepalen we aan de hand van de tool ‘RisicoRoos’. 

Complexiteit van uw project

Het begin van risicomanagement is een gesprek met de projectleider of opdrachtgever om de complexiteit van het project te bepalen.  De projectcomplexiteit is namelijk een graadmeter voor de intensiteit van het Risicomanagement. Is een project niet complex, dan kan volstaan worden met de basisrapportage volgens de RisicoRoos. Dit is dan een goede onderbouwing waarom uw project minimale inzet op risicomanagement behoeft.

Intensiteit risicomanagement

Is een project uitermate complex, dan volgt uit de RisicoRoos het advies om intensief aan risicomanagement te doen. Er is dan ook inzichtelijk wat er aan inzet (mens en middelen) benodigd is.

RisicoRoos

De RisicoRoos is een  gedegen instrument dat naadloos past in de ISO-9001 en de ISO-31000. De RR is tot stand gekomen met de gemeente Amsterdam, ProRail, Phbm en Alexander Kars als risicomanager vanuit de Gemeente Groningen. Deze partijen vormden een van de werkgroepen voor RisNet (onderdeel van het kennisplatform CROW) om risicomanagement toegankelijker te maken binnen de GWW-sector (Grond, weg- en waterbouw).

Meer weten over Risicomanagement?

Wilt u meer informatie over onze diensten en mogelijkheden ?
Vul dan onderstaande formulier in en wij zullen contact met u opnemen.